Перед новорічними святами, на прилавках магазинів збільшилася кількість фальсифікованих продуктів харчування

Про це розповів начальник Головного управління Госпродпотребслужби в Києві Олег Рубан.

Новий рік — це свято і для продавців фальсифікату, в тому числі. На прилавках магазинів збільшилася кількість фальшивої їжі, і фахівці пояснили, які продукти підробляють найчастіше.

За словами глави Госпродпотребслужби, підробку сьогодні можна зустріти практично в будь-якому магазині і супермаркеті столиці.

«На сьогоднішній день в топі знаходяться масло, ковбасні вироби та ікра. Сьогодні купувати такі продукти харчування можна тільки в місцях організованої торгівлі», — підкреслив Олег Рубан.

Він зазначив, що при проведенні лабораторних досліджень встановлено, що фальсифіковане масло, а саме, з вмістом стеарину і пальмової олії, продається майже у всіх супермаркетах Києва на рівні 12-15%. За словами чиновника, на сьогодні також фіксуються масові звернення щодо ікри, яку продають в інтернеті.

«Ми провели відбір зразків і виявляємо невідповідність — це не ікра, а білковий продукт, схожий на ікру. Він так і називається», — пояснив Рубан.

Олег Рубан зазначив, що продукти потрібно купувати тільки в місцях організованої торгівлі, де є можливість контролю за якістю товарів.

Джерело

Facebook Комментарии
Загрузка...