Цілющі властивості чебрецю, про які ви могли не знати

Ароматні трави чебрецю не тільки використовують для приготування їжі, він має широкий спектр корисних властивостей завдяки сильній антисептичній дії.

Видання Care2 зібрало кілька корисних властивостей чебрецю.

Лікування кашлю і бронхіту

Чебрецем лікують кашель, респіраторні інфекції, бронхіт та коклюш. У листочках рослини містяться флавоноїди, які розслаблюють м’язи в трахеї і допомагають справитися із запаленням.

Боротьба з грибками

Дослідження показало, що рослина ефективна у боротьбі проти Aspergillus (рід цвілевих грибів). А також підвищує дію препарату флуконазол, який знищує хвороботворні гриби.

Інше дослідження показало, що чебрець активний проти стійких штамів грибів Candida.

Заспокоєння спазмів

За словами біолога Джеймса Дюка, натуральні ефірні олії чебрецю зменшували його спазми спини.

Антрополог Джон Хейнерман рекомендує пити чай з чебрецю для лікування головного болю. Він використовує одну чайну ложку сухого чебрецю на чашку гарячої води. Він також радить робити компреси з настою, щоб полегшити біль в м’язах шиї, спини і плечей.

Дослідження в журналі BMC Research Notes показало, що чебрець в поєднанні з ореганом ефективний у пригніченні клітин лейкозу.

У які страви використовувати чебрець

Оскільки рослина універсальна, її можна використовувати в більшості смачних страв.

  1. Бобові страви;
  2. Риба;
  3. Грибні страви;
  4. Паста;
  5. Піца;
  6. Птиця;
  7. Заправки для салатів;
  8. Супи;
  9. Фарш.

Джерело

Facebook Комментарии
Загрузка...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *