Салат Цезар: класичний рецепт улюбленої страви

Салат Цезар з куркою отримав настільки видатну назву на честь американського кухаря італійського походження Цезаря Кардіні, який в 20-40-х роках 19 століття володів декількома ресторанами в місті Тіхуана, що знаходиться на території Мексики.

Найцікавіше, що салат цезар з’явився завдяки тому, що відвідувачі зробили замовлення, а на кухні, крім спиртного, було не так багато інгредієнтів.

Тоді підприємливий Кардіні поклав на тарілку листя салату, доповнивши їх усім, що було на кухні. І вийшов знаменитий салат Цезар з куркою, рецепт якого ми просто обожнюємо.

 

Що нам знадобиться:

листя салату романо
100 г пармезану
2 курячих грудки
250 г білого хліба
3 зубчики часнику
1 куряче яйце
5 помідорів чері
1 ч. Ложка зернистої гірчиці
150 мл оливкової олії
2 ст. ложки білого винного соусу
1 щіпка солі
чорний перець (за смаком)

Як готувати:

1. Порізати хліб великими кубиками, викласти на розігріту сковорідку, скропити оливковою олією, кинути пару зубчиків часнику розчавленого для запаху. Смажити на середньому вогні, щоб сухарі не підгоріли

2. Помити куряче філе для салату Цезар. Висушити паперовим рушником. Приправити сіллю, чорним перцем. Підсмажити на розпеченій сковороді до золотистого кольору, але ні в якому разі не пережарити, щоб м’ясо не пересохло. Зняти з вогню і злегка надрізати упоперек на декілька шматочків

3. Приготувати соус: збити в блендері 1 яйце, 1 зубчик часнику, гірчицю, оливкову олію, оцет, сіль і чорний мелений перець

4. Гарненько помити і не забути висушити листя романо. Порвати їх руками і покласти в посудину для салату. На салатні листя викласти курку для салату Цезар, полити соусом, упереміш викласти сухарики і нарізаний тонкими пластами пармезан. І доповнити салат Цезар помідорами чері.

Джерело