Ось навіщо додавати в каву сіль… дізнавшись справжню причину, ти будеш робити так щодня! — SVITIV

Ось навіщо додавати в каву сіль… дізнавшись справжню причину, ти будеш робити так щодня!

На перший погляд ці незвичайні гастрономічні експерименти здаються справжнім божевіллям, але варто тільки раз спробувати… пальчики оближеш!

Ти, напевно, як і більшість обивателів, звик до традиційного поєднанню продуктів. А суміш солодкого і кислого викликає самі погані думки. Але варто тільки раз влаштувати своїм рецепторів яскравий карнавал смаку, і ти ризикуєш стати завзятим гурманом, передає svitiv.

Незвичайні смаки

Баклажани і мед
Воістину незвичайне поєднання. Обсмажити баклажани, полів їх медом і сміливо подавай до святкового столу. Блюдо дивовижного смаку!

  1. Полуниця і огірок
    Літо на дворі, на прилавках безліч свіжих ягід і овочів, а значить, саме час для гастрономічних експериментів. Полуниця і огірок — поєднання незвичайне, але таке смачне. Ця проста комбінація продуктів ідеально підійде для легкого літнього салату, солодких тостів або ж холодного лимонаду. Спробуй, і ти не пошкодуєш!
  2. М’ясо і ягідний джем
    У багатьох країнах додавати джем до яловичини або курки — класика. Але для більшості м’ясні продукти з ягодами досі здаються дивовижними. А даремно! Спробуй полити соковитий стейк середньої прожарки брусничним або журавлинним соусом, і ти прийдеш у захват. Незабутній смак!
  3. Ананас і сир з блакитною цвіллю
    Поєднання пікантного сиру з блакитною цвіллю і солодкої м’якоті ананаса — основа для ідеальної закуски, перед якою не встоїть навіть самий вибагливий критик. Ці два продукти взаємодіють на вищому рівні, легко збагачуючи смак один одного.
  4. Темний шоколад і буряк
    Неперевершене поєднання солодощі і аристократичної гіркоти! Для початку спробуй буряковий салат посипати невеликою кількістю тертого чорного шоколаду, і ти не прогадаєш. Та що вже там, ласуни роблять з буряка чудове варення, обов’язково додаючи темний шоколад.
  5. Кава і сіль
    Не секрет, що додавання вершків і цукру в тільки що зварений кави, робить його смак неповторним. А що трапиться, якщо додати в ароматний напій щіпку солі? Багато справжні поціновувачі кави тільки так і роблять!Дивно, але сіль робить смак кави м’яким, перебиваючи всю гіркоту. Кава з сіллю — це не тільки новий смак, але ще й неперевершений аромат. А спекотним літом такий напій допоможе відновити водно-сольовий баланс.
  6. Диня і шинка
    Це нехитре поєднання — одне з улюблених. Диня з пармською шинкою — дуже навіть традиційна італійська закуска для жарких днів. Здавалося б, як поєднати непоєднуване… До мурашок смачно!
  7. Морозиво і маринований огірок
    Про такому поєднанні продуктів і подумати страшно! Як не дивно, мозок заохочує вживання подібної комбінації на підсвідомому рівні. Все тому, що жир і цукор необхідні для енергії, а сіль — для підтримання клітинного метаболізму і нормальній циркуляції крові. Нічого дивного!
  8. Фруктовий салат і мелений чилі
    Це мексиканське блюдо — справжнє свято для твоїх смакових рецепторів. Капсаїцин, якими щедро збагачений чилі, пробуджує нюх і підсилює насолоду фруктів. Найкраще для такого смакового експерименту підійдуть манго та ананасу.
  9. Чорна ікра і білий шоколад
    Іменитий британський кухар-алхімік Хестон Блюменталь довів на практиці, що тандем білого шоколаду і чорної ікри — союз максимально вдалий. Все зрозуміло: в ікрі і білому шоколаді величезна кількість амінокислот, доповнюють і відтіняють один одного найкращим чином. Головне — не проковтнути мова!
  10. Полуниця і бальзамічний соус
    Зазвичай полуницю їдять з вершками або зі сметаною і цукром, а ми пропонуємо тобі скуштувати цю чудову ягоду з бальзамічним соусом. Поєднання солодкого і кислого — підбадьорливий еліксир, до того ж низькокалорійний.
  11. М’ясо і шоколад
    Таке поєднання продуктів видається дуже сумнівним. Але не для палких мексиканців, які то і діло запікають соковите м’ясо з шоколадним соусом, арахісом, кунжутом і спеціями. Шоколад робить м’ясо м’яким і оксамитовим, а його смак — незабутнім. І ласунам таке блюдо припаде до душі!
  12. Темний шоколад і кетчуп
    Чергове безумство, гідну твоєї уваги. Швидше за все, ти поливаєш кетчупом картоплю або м’ясо, але ніяк не шоколад. Виявляється, в темному шоколаді є помідорні нотки, а томатний соус посилює їх, збагачуючи смак улюбленої солодощі.

На перший погляд ці незвичайні гастрономічні експерименти здаються справжнім божевіллям, але варто тільки раз спробувати… Пальчики оближеш!

Джерело  Ukr.Media

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *