Як зберегти свіжу зелень без консервації і заморожування

Зелене масло в банку.

Як же це здорово — взимку поласувати салатом, заправленим свіжою зеленню! Деякі господині успішно заморожують зелень для своїх страв, а деякі консервують, перемішуючи її з сіллю… Спосіб заготівлі зелені на зиму, який ми пропонуємо, хороший тим, що в даному випадку структура зелені не змінюється, зберігаються всі вітаміни і аромат.

Зелене масло в банку

Заготовлювати цим способом можна саму різну зелень: кріп, петрушку, базилік, кінзу, орегано…

ІНГРЕДІЄНТИ

  • — зелень
  • — рослинна олія (оливкова, кукурудзяна, соняшникова)
  • — відповідна тара

ПРИГОТУВАННЯ

  • Вимийте зелень, обсушіть її гарненько.
  • Дрібно порубаєте ножем. Можете скористатися блендером, якщо плануєте потім готувати соус.
  • Перекладіть зелень в суху банку, злегка ущільніть. Залийте в банку масло, щоб воно повністю покрило зелень.
  • Зберігайте ароматне зелене масло в холодильнику на самій холодній поличці.

Скористайтеся цим рецептом заготовки зелені, щоб всю зиму свіжий вигляд страв радував вас і ваших рідних!

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *