Будьте пильні! Якщо при варінні м’яса утворюється велика кількість піни..

Зазвичай ми заливаємо м’ясо холодною водою і, чекаючи закипання, тут же починаємо знімати пінку. Пінка на поверхні бульйону є ні що інше, як згорнувся білок.

При нагріванні в холодній воді розчинилися білки та мінеральні солі переходять у воду, а при закладанні м’яса в киплячу воду залишаються переважно в самому м’ясі пише svitiv.

Якщо ви варите м’ясо, не потребуючи наваристому бульйоні, то кладіть його в окріп, для того, щоб отримати хороший бульйон, починайте варіння з закладки м’яса в холодну воду. Не поспішайте знімати пінки — вони мають харчовою цінністю і необхідні для користі бульйону. До речі, щоб пластівці піни не спокушали вас, киньте в каструлю головку цибулі — білок згорнеться і піна перестане підніматися.

Так само потрібно звернути увагу, що піна може бути біле (це у випадку як описано вище) і темна. Так от, це темна кров і варто знімати темну пінку вирішувати Вам.

І ще трохи хитрощів при приготуванні супу:

  1. Якщо ви ненавмисно пересолили бульйон, опустіть в нього жменьку рису, загорнутий в марлю.
  2. Необхідно пам’ятати, що якщо м’ясо варити на сильному вогні – воно буде смачнішим, ніж бульйон, а якщо на слабкому – бульйон вийде смачніше.
  3. Розсольник можна варити на м’ясному, так і на рибному і грибному бульйонах.
  4. Додавати сіль в м’ясний бульйон потрібно за півгодини до готовності м’яса, рибний – на початку варіння, а грибний – за кілька хвилин до готовності.
  5. Якщо піна в бульйоні опустилася на дно, необхідно додати в нього склянку холодної води, а після того, як піна підніметься – зняти її.
  6. Пам’ятайте про те, що холодна вода погіршує смак бульйону, а окріп – ні.
  7. Підфарбовування бульйону відваром цибулиння підвищує його поживність.
  8. Смакові якості м’ясного бульйону покращаться, якщо додати в кінці варіння в нього товчений часник.
  9. Після того, як суп приготований потрібно вийняти з нього лавровий лист.
  10. Перед тим, як рибний бульйон процідити, йому потрібно дати настоятися протягом 20 хвилин.
  11. Якщо додати в суп пасероване борошно, то він вийде більш густим і вітамін С не зруйнується.

Як правильно варити м’ясо

Джерело

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *